top of page

OsteoFlore-Team

Flore Van Kelst 
Angelo De Laet

Flore naar Engeland om haar opleiding te volgen aan de European School of Osteopathy (integrated Master of Osteopathy 2012). Zij specialiseerde zich vervolgens in perinatale-en pediatrische osteopathie aan de Sutherland Cranial College in Engeland (Peadiatric Osteopathy Diploma 2017). In het kader van een holistische benadering behaalde zij ook het postgraduaat perinatale coach in 2022 (KDG Antwerpen). Nadat zij afstudeerde werkte zij de eerste 5 jaar in praktijken van ervaren osteopaten in Engeland, Noord-Ierland en België. Sinds 2017 heeft zij zich terug in Belgie gevestigd. Ze blijf zich jaarlijks bijscholen om zo te blijven groeien als osteopate om een zo diepgaand mogelijke ondersteuning te kunnen bieden. Momenteel is zij haar diploma obstetrische osteopathie aan het behalen aan het opleidingscentrum Pantha Rhei in Breda. Flore richtte osteopathiepraktijk OsteoFlore op in 2018. 


Zij is gepassioneerd door het begeleiden en behandelen van baby's en (zwangere) vrouwen. Zij ondersteunt moeder en (ongeboren) kind in de gezamenlijke groei, de geboorte en bij de verwerking van de gevolgen hiervan. Ook het voorzien van vrouw-specifieke (gyneacologische) osteopathische zorg vindt zij heel belangrijk en schoolt zij zich in bij. 


In haar behandelingen staat de zoektocht naar de oorzaak van een problematiek centraal. Naast het behandelen van de klassieke fysieke klachten, werkt zij ook graag op een holistische manier aan een gezondere levenswijze en zo ook aan een verhoogde levenskwaliteit. 
 

Flore ontdekte de heilzame effecten van yoga op haar reizen doorheen Azië. Zij volgde 500+ uren opleiding in Bali, India en Antwerpen. Sinds 2022 geeft zij retraites voor vrouwen vanuit feniks.cirkel (zie IG). 

Angelo wist al voor zijn studie kinesitherapie en revalidatiewetenschappen dat hij osteopaat wilde worden. Hij studeerde af als kinesitherapeut in 2017 aan de Universiteit van Antwerpen. Hij voelde meteen dat hem de kennis ontbrak om elke patiënt voldoende te helpen en ging verder osteopathie studeren aan de Flanders International College of Osteopathy te Deurne. De opleiding osteopathie heeft zijn kijk op het lichaam volledig veranderd. Sinds Mei '23 werkt hij als osteopaat en is hij geëvolueerd naar een meer holistische manier van werken, waarin het lichaam als geheel behandeld wordt. Hij voelt zich uitgedaagd door het zoeken naar de oorzaak in plaats van de klacht te behandelen.

 

Hij heeft post-graduate opleidingen gevolgd in dry needling, chronische klachten (o.a. fibromyalgie, CVS, prikkelbare darm syndroom, …) en pediatrische osteopathie (kinderen en baby's). Hij heeft een zachte behandelingswijze ontwikkeld, zoals binnen OsteoFlore de standaard is.

Verder heeft hij nog interesse in applied kinesiology, hypnotherapie, orthomoleculaire therapie en een passie voor craniale osteopathie.

 

Angelo schoolt zich jaarlijks bij om zo te blijven groeien als osteopaat om een zo diepgaand mogelijke ondersteuning te kunnen bieden.

bottom of page