top of page
Zoeken

H.e.T - weekend voor vrouwen

Bijgewerkt op: 19 okt. 2023

26 - 28 januari 2024 - de wintereditie!


H.: Herbronnings

e.: en

T.: Transformatie

- weekend.

Het H.e.T. – weekend voor vrouwen is een weekend van 2 dagen en 2 nachten, van vrijdagavond tot zondagnamiddag. Het is een retraite waarin je tot rust kan komen en kan groeien, in de bedding van een groep vrouwen met dezelfde intentie. Je hoeft geen ervaring te hebben in yoga, meditatie of andere dingen om deel te nemen. Je zal meegenomen worden in het programma op een soms speelse en soms diepgaandere manier. Het is geen wacko weekend waarin we samen door de wolken gaan zweven ;). Het zullen pure, verbindende geleide sessies zijn.


Herbronning

Door je een weekend terug te trekken van de luidheid en de drukte van het dagelijks bestaan, krijg je de kans om te vertragen en stil te worden. Je kan helemaal tot jezelf komen, op je eigen tempo.

Yoga en korte meditatie sessies zullen je helpen om te herbronnen in je lichaam. De prachtige omgeving zal je helpen te verbinden met de aarde en de natuur. Dit is een weekend dat helemaal voor jou is. Je kan je op het domein terug trekken en helemaal op jezelf zijn. Je kan ook verbinden met de andere vrouwen, die vanuit dezelfde intentie naar het weekend gekomen zijn.


(Her)-verbind met jezelf

Maak ruimte voor jij

Sta stil en creëer een moment

Van rust, zorg en zelfliefde

Waaruit je weer opgeladen

En misschien wel

Op een definitief andere manier

Het dagelijkse leven in gaat...

Want vrouw

Je bent prachtig

en de wereld heeft meer jij nodig


Transformatie

Bij het creëren van ruimte komt er plek voor bewustwording, realisatie en transformatie. Er zullen oefeningen aangeboden worden om je te helpen stilstaan bij de dingen die belangrijk zijn voor jou. Jij bepaalt het tempo. Jij bepaalt hoe diep je jezelf meeneemt in dit proces. Transformatie hoeft niks complex te zijn, je kan je laten leiden door de oefeningen. Je mag er gerust voor kiezen om niet deel te nemen aan bepaalde sessies. Het herbronnen zal bij iedereen sowieso gebeuren. Het stukje transformatie zal heel individueel zijn. Misschien heb jij vooral nood aan herbronning en is dat de grootste focus voor jou dit weekend? Of misschien ben je vanaf vrijdagavond al enorm geaard en voel je de rest van het weekend veel ruimte en energie om te reflecteren en groeien... Dit is jouw weekend. Jij doet wat er goed voelt.

Ik ben er om je te ondersteunen. Je zal gedragen worden door de groep vrouwen.


Vrouwen

Als vrouwen samenkomen vanuit de pure intentie voor verbinding, groei en (zelf)-liefde, gebeurt er iets magisch. Als vrouw zijn we door de geschiedenis heen klein gehouden en in een maatpak van bepaald gedrag en fatsoen gestoken. Vanuit het samenzijn in het vrouwelijke, creëren we een veilige bedding om in je pure vorm aanwezig te leren zijn. Zonder de moetjes en het uiterlijke dat belangrijk is. Laat je grootsheid, plezier, je wildheid, je spontaniteit, je luidheid, je intuïtie, je verlegenheid, je verdriet, je pijn, je verdoofdheid,... al je verstopte gevoelens en kwaliteiten naar boven komen. Jij mag er helemaal zijn zoals je bent en in je kracht gaan staan. Ik nodig je ook uit om met een milde blik en zachtheid naar de omgeving en de andere deelneemsters aan dit weekend deel te nemen, zodat we liefde en mildheid als groep samen kunnen creëren voor elkaar.


Begeleiding

Flore Van Kelst ° 1989

Ik begon mijn spirituele zoektocht al op jonge leeftijd. Ik begon met mediteren op mijn 12 jaar en zocht naar manieren om met mijn gevoeligheid en gezondheid om te gaan. In de voorbije 20 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met intuïtie, het lichaam, zelfreflectie en de menselijke geest, en meditatie. Mijn belangrijkste leerscholen hierin waren:

 • De yoga traditie en levensfilosofie (500u+ yoga teacher training)

 • (Craniale) osteopathie (specialisatie in zwangerschap en kinderen)

 • Vele cursussen/workshops rond intuïtief werk en dans

 • Postgraduaat (perinatale) coaching

 • Mijn eigen pad in de zoektocht naar gezondheid: osteopathie, opstellingswerk, hypnotherapie, healing en sjamanisme

 • Bewustwording rond (on)gelijkheid en de rol die ik daar zelf in voel als vrouw

 • Mijn vele reizen en ervaringen met andere culturen

Vanuit mijn ervaring als osteopate, coach, yoga leerkracht en hoogsensitief persoon neem ik jou mee op het pad van verstilling, verzachting, reflectie, verdieping en expansie.


Klara Peeters ° 1955

Ik zocht vrouwelijke, krachtige voorbeelden in een context van een gezin met 4 broers en een opleiding en beroep als arts waar weinig vrouwen in betrokken waren. Het leerde me om wat ik in me heb aan vrouwelijke kracht en ‘weten’ over gezondheid, natuur en heelheid te ontwikkelen.

Eigen gezondheidsproblemen, gevoeligheid en onderscheidingsvermogen waren gidsend in mijn verhaal.

 • 20 jaar huisarts in Antwerpen in diverse settings (ook Centrum voor Gezondheids- en Seksuele Opvoeding, Amok, kribbe…)

 • Buikdanslerares met vrouwengroepen

 • (Biodynamische) craniale osteopathie

 • Transformerende ervaringen met paarden vanaf 50 jaar: eigen paardenkudde, coach met paarden (individueel en in groep binnen Kheiron).

 • ​Ondernemer: Kasteelhoeve Wange, coachingsorganisatie Kheiron met paarden (www.kheiron.be)

 • Opleiding Shamanic Practitioner

Mijn ervaringen professioneel en ook als partner en moeder van 2 dochters (o.a. van Flore Van Kelst) en alle workshops en methodes die ik geleerd heb zijn de basis voor mijn aanbod van individuele helings- en ontwikkelingstrajecten en werk met vrouwengroepen.

Ik draag, ben mee bedding voor jullie stroming.


Locatie Kasteelhoeve Wange

Aan het einde van een doodlopende kasseiweg, omringd door de rust van honderden hectaren akkers, boomgaarden én in het prettige gezelschap van hazen, zwaluwen, reigers, koeien, paarden, reeën en nog heel wat andere natuurpracht vind je Kasteelhoeve Wange: een 300 jaar oude, gerenoveerde vierkantshoeve. Het project wordt bezield door mijn familie en

is een stukje een thuis voor mij. Kasteelhoeve Wange heeft verschillende prijzen gewonnen voor duurzaam beleid, heeft een prachtige biologische moestuin waaruit vers voedsel wordt geserveerd en werkt samen met lokale partners.

Er zal tijdens de retraite tijd zijn in het programma om van de natuur, stilte, infrarood sauna, zwemvijvers, het heerlijke eten, de gezellige plekjes aan de rivier (de Gete) en de natuurelementen te genieten. Als het weer het toelaat zullen sommige sessies ook buiten doorgaan. Er zijn op het domein van 13 hectaren vele plekjes om je alleen terug te trekken, en ook ruimte genoeg om samen tijd door te brengen.


Programma (subject to change)

 • Vrijdagavond

17-30u – 19u: aankomst 19u – 20u: welkomceremonie en kennismakingsmoment 20u: soep en brood à volonté


 • Zaterdag

7:30u – 9u: ochtend yoga en meditatie

9u: ontbijt

10:30u – 12:30u: sessie

13:00u: lunch

Namiddag: geniet, neem tijd, klets, dans, schrijf, lees een boek bij het haardvuur, wikkel jezelf in een dekentje...

16u – 18:00u: sessie

19u: avondmaaltijd

Kampvuur


 • Zondag

7:30u – 9u: ochtend yoga

9u: ontbijt

10:30u – 12:30u: sessie

13u: lunch

Vroege namiddag: geniet, neem tijd, klets, dans, schrijf, lees een boek bij het haardvuur, wikkel jezelf in een dekentje...

15u – 16u: sessie

16u-17u: afscheid en uitwuiven


Optionele extra's

Er is de optie om te verdiepen met:

 • een osteopathische behandeling van Flore Van Kelst op vrijdag overdag in de Kasteelhoeve (hiervoor moet je vroeger arriveren)

 • een 1-op-1 diepgaande paarden coachings sessie van Klara Peeters op vrijdag of maandag. Bekijk de website van Kheiron hier voor meer info.

Indien je 1 of 2 van deze opties wenst, vermeld dit dan in je mailtje bij het inschrijven.


Praktische info

Max aantal deelneemsters: 20

Prijs: €410 (2-persoonskamer met gedeelde badkamer)

€445 (1-persoonskamer met gedeelde of eigen badkamer)

Inclusief: verblijf, 3 maaltijden per dag, koffie-pauzes, alle geleide sessies, vrij gebruik van infrarood sauna en alle andere faciliteiten.

TIP: neem maandag vrij op je werk. Het weekend is ontspannend, maar ook transformerend. Een dag inplannen om het allemaal wat te verteren was iets dat deelneemsters uit de vorige editie fijn vonden!

Indien het prijskaartje een probleem is voor jou, maar je voelt met hart en ziel dat je wil deelnemen, contacteer mij dan. Betaling in termijnen is mogelijk. Neem gerust contact op.

Inschrijven via mail: fvankelst@gmail.com


Om meer te lezen over wat deelneemsters over het H.e.T.-weekend voor vrouwen in het verleden vonden - neem een kijkje op IG - feniks.cirkel

242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page