top of page
Zoeken

H.e.T - weekend voor vrouwen XL

The extended edition!


1 – 3 november 2024


H.: Herbronnings

e.: en

T.: Transformatie

- weekend.


Het H.e.T. – weekend XL voor vrouwen is een verlengd weekend van 3 dagen en 2 nachten, van vrijdagochtend tot zondagnamiddag. Het is een retraite waarin je tot rust kan komen, kan helen en kan groeien, in de bedding van een groep vrouwen met dezelfde intentie. Je hoeft geen ervaring te hebben in yoga, meditatie of andere dingen om deel te nemen. Je zal meegenomen worden in het programma, dat op een diepgaande en gebalanceerde manier opgebouwd is. Er is ruimte voor plezier, humor, ontspanning, rust, en ook loslaten, helen, en transformeren. Het zullen pure, verbindende geleide sessies zijn. Yoga, meditatie, breathwork, visualisatiemethodes, opstellingswerk, intuïtief schrijven, beweging, stemgebruik en deelcirkels komen aan bod. Ook zal je de gelegenheid krijgen om rebirthing therapie (ontwikkeld door Leonard Orr) in warme baden te ervaren. In deze XL-editie van het H.e.T.-weekend is er meer tijd, meer programma, nieuwe methodes in het aanbod en deze keer 3 begeleidsters die u met een hart vol liefde ondersteunen in jouw proces!


Herbronning


Door je 3 dagen terug te trekken van de luidheid en de drukte van het dagelijks bestaan, krijg je de kans om te vertragen en stil te worden. Je kan helemaal tot jezelf komen, op je eigen tempo.

Yoga, meditatie, (rebirthing) ademwerk en visualisaties zullen je helpen om te herbronnen in je lichaam. De prachtige omgeving helpt om te verbinden met de aarde en de natuur. Dit is een weekend dat helemaal voor jou is. Er is gelegenheid om je op het domein terug te trekken en helemaal op jezelf zijn. Je kan ook verbinden met de andere vrouwen, die vanuit dezelfde intentie naar het weekend gekomen zijn.


Transformatie


Bij het creëren van ruimte komt er plek voor bewustwording, realisatie en transformatie. Er zullen oefeningen aangeboden worden om je te helpen stilstaan bij de dingen die belangrijk zijn voor jou. Jij bepaalt het tempo. Jij bepaalt hoe diep je jezelf meeneemt in dit proces. Transformatie hoeft niks complex te zijn, je kan je laten leiden door ons. Je mag er gerust voor kiezen om niet deel te nemen aan bepaalde sessies. Het herbronnen zal bij iedereen sowieso gebeuren. Het stukje transformatie zal heel individueel zijn. Misschien heb jij vooral nood aan herbronning en is dat de grootste focus voor jou dit weekend? Of misschien ben je vanaf vrijdagochtend al enorm geaard en voel je de rest van het weekend veel ruimte en energie om te reflecteren en groeien... Dit is jouw weekend. Jij doet wat er goed voelt. Wij zijn er om je te ondersteunen. Je zal gedragen worden door de groep vrouwen.


Rebirthing:

In deze extended edition van het H.e.T.-weekend zal er de bijzondere gelegenheid zijn om een rebirthing sessie in het water te ondergaan. In een warm bad dat de temperatuur van de baarmoeder is, begeleid door onze rebirthing coaches Karen, Klara of Flore, gebeurt het magische helingsproces van een rebirthing. Dit therapeutische proces geeft toegang tot het verwerken van trauma, spanning, onverwerkte emotie etc. van in de pre-verbale fase (voor je kon spreken), maar ook van je hele levensloop daarna. Het is een ongelooflijk krachtige en diepgaande manier van verwerking, die wij met heel ons hart met jou willen delen.


(Her)-verbind met jezelf

Maak ruimte voor jij

Sta stil en creëer een moment

Van rust, zorg en zelfliefde

Waaruit je weer opgeladen

En misschien wel

Op een definitief andere manier

Het dagelijkse leven in gaat...

Want vrouw

Je bent prachtig

en de wereld heeft meer jij nodigWaarom vrouwen?


Als vrouwen samenkomen vanuit de pure intentie voor verbinding, groei en (zelf)-liefde, gebeurt er iets magisch. Als vrouw zijn we door de geschiedenis heen klein gehouden en in een maatpak van bepaald gedrag en fatsoen gestoken. Vanuit het samenzijn in het vrouwelijke, creëren we een veilige bedding om in je pure vorm aanwezig te leren zijn. Zonder de moetjes en het uiterlijke dat belangrijk is. Laat je grootsheid, plezier, je wildheid, je spontaniteit, je luidheid, je intuïtie, je verlegenheid, je verdriet, je pijn, je verdoofdheid,... al je verstopte gevoelens en kwaliteiten naar boven komen. Jij mag er helemaal zijn zoals je bent en in je kracht gaan staan.

Wij nodigen je uit om met een milde blik en zachtheid naar de omgeving en de andere deelneemsters aan dit weekend deel te nemen, zodat we liefde en mildheid als groep samen kunnen creëren voor elkaar.


Begeleiding:


Flore Van Kelst ° 1989

Mijn leven is de basis voor de zoektocht naar de essentie. Al zolang ik me herinner zoek ik naar hoe ik beperkende lagen kan loslaten, om zo helemaal in mij kracht te staan en mijn levenspad ten volle te volgen en te beleven. Ik begon met mediteren op mijn 12 jaar en zocht naar manieren om met mijn gevoeligheid en gezondheid om te gaan. In de voorbije 24 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met intuïtie, het lichaam, zelfreflectie en de menselijke geest


Mijn belangrijkste leerscholen hierin waren:

 • De yoga traditie en levensfilosofie (500u+ yoga teacher training)

 • Integrated Master of Osteopathy (specialisatie in vrouwengezondheid en kinderen, biodynamisch craniale osteopathie)

 • Vele cursussen/workshops rond intuïtief werk en dans (opstellingswerk, breathwork practitioner, shamanisme, rebirthing, regressietherapie, voorouderlijk werk, etc)

 • Postgraduaat (perinatale) coaching

 • Mijn eigen pad in de zoektocht naar gezondheid

 • Bewustwording rond (on)gelijkheid en de rol die ik daar zelf in voel als vrouw

 • Mijn vele reizen en ervaringen met andere culturen

 • Ondernemer – oprichtster van OsteoFlore en Feniks.Cirkel


Vrouwen hebben een bijzondere plek in mijn hart. Ik wil dat het goed gaat met ons. Vanuit mijn ervaring als osteopate, coach, yogadocent en hoogsensitief persoon neem ik jou mee op het pad van verstilling, verzachting, reflectie, verdieping en expansie.


Klara Peeters ° 1955Ik zocht vrouwelijke, krachtige voorbeelden in een context van een gezin met 4 broers en een opleiding en beroep als arts waar toen nog weinig vrouwen in betrokken waren. Het leerde me om wat ik in me heb aan vrouwelijke kracht en ‘weten’ over gezondheid, natuur en heelheid te ontwikkelen.

Eigen gezondheidsproblemen, gevoeligheid en onderscheidingsvermogen waren gidsend in mijn verhaal:

 • 20 jaar huisarts in Antwerpen in diverse settings (ook Centrum voor Gezondheids- en Seksuele Opvoeding, Amok, kribbe…)

 • Buikdanslerares met vrouwengroepen

 • (Biodynamische) craniale osteopathie

 • Transformerende ervaringen met paarden vanaf 50 jaar: eigen paardenkudde, coach met paarden (individueel en in groep binnen Kheiron).

 • ​Ondernemer: Kasteelhoeve Wange, coachingsorganisatie Kheiron met paarden (www.kheiron.be)

 • Opleiding Shamanic Practitioner

Mijn ervaringen professioneel en ook als partner en moeder van 2 dochters (o.a. van Flore Van Kelst) en alle workshops en methodes die ik geleerd heb zijn de basis voor mijn aanbod van individuele helings- en ontwikkelingstrajecten en werk met vrouwengroepen.

Ik draag, ben mee bedding voor jullie stroming.


Karen Op 't Eynde ° 1994


Ik ben veel bezig met mensen en de natuur, waarbij het centrale thema “verbinding” is. Verbinden met onszelf, verbinden met ons lichaam, onze ziel, de natuur, voedende verbindingen onder elkaar,... Al op jonge leeftijd bracht een uitdagende thuissituatie en een depressie me op het pad van bewustwording. Mijn eigen pad in de zoektocht naar evenwicht en verbinding leidde me ertoe ook anderen hierin te ondersteunen. Mijn basis en leerscholen hierin waren:


 • Master in de klinische psychologie

 • Cursussen en opleidingen zoals o.a. hartcoherentie, breathwork, mindfullness, meditatie, reiki en ander energetisch werk

 • Assisteren van workshops rond spirituele initiaties, vuurlopen, breathwork, rebirthing, en regressietherapie

 • Opleiding paardencoaching

 • Ondernemer: oprichten van een groepspraktijk voor psychologen en therapie met dieren, het opstarten van een multidisciplinair team voor therapie en diagnostiek (www.karenopteynde.be)

 • Ondernemer: kinderkampen met Outdoor DierenPlezier vzw

 • Solo reizen, op intuïtie met mijn campervan


Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn gevoeligheid, ervaringen, zowel persoonlijke als vanuit mijn werk als psychologe en opleidingen samen in het retreat te duiken. 3 dagen van ondersteuning, verbinding en transformerend werk.


Locatie Kasteelhoeve Wange


Aan het einde van een doodlopende kasseiweg, omringd door de rust van honderden hectaren akkers, boomgaarden én in het prettige gezelschap van hazen, zwaluwen, reigers, koeien, paarden, reeën en nog heel wat andere natuurpracht vind je Kasteelhoeve Wange: een 300 jaar oude, gerenoveerde vierkantshoeve. Het project wordt bezield door de familie Van Kelst/Peeters (waaronder Klara en Flore).

Kasteelhoeve Wange heeft verschillende prijzen gewonnen voor duurzaam beleid, heeft een prachtige biologische moestuin waaruit vers voedsel wordt geserveerd en werkt samen met lokale partners.

Er zal tijdens de retraite tijd zijn in het programma om van de natuur, stilte, infrarood sauna, zwemvijvers, het heerlijke eten, de gezellige plekjes aan de rivier (de Gete) en de natuurelementen te genieten. Als het weer het toelaat zullen sommige sessies ook buiten doorgaan. Er zijn op het domein van 13 hectaren vele plekjes om je alleen terug te trekken, en ook ruimte genoeg om samen tijd door te brengen.Programma (subject to change):


 • Vrijdag:

9u – 10u s ochtends: aankomst

10u – 10u45: welkomceremonie en kennismakingsmoment 

11u – 13u: sessie

13:00u: lunch

Namiddag: geniet, neem tijd, klets, dans, schrijf, lees een boek bij het haardvuur, wikkel jezelf in een dekentje...

16u – 18:00u: sessie

19u: avondmaaltijd

Avondsessie/ontspanning


 • Zaterdag

7:30u – 9u: ochtend yoga en meditatie

9u: ontbijt

10:30u – 12:30u: rebirthings / sessie

13:00u: lunch

Namiddag: rebirthings + geniet, neem tijd, klets, dans, schrijf, lees een boek bij het haardvuur, wikkel jezelf in een dekentje...

16u – 18:00u: rebirthings / sessie

19u: avondmaaltijd

Kampvuur


 • Zondag

7:30u – 9u: ochtend yoga

9u: ontbijt

10:30u – 12:30u: sessie

13u: lunch

Vroege namiddag: geniet, neem tijd, klets, dans, schrijf, lees een boek bij het haardvuur, wikkel jezelf in een dekentje...

15u – 16u: sessie

16u-17u: afscheid en uitwuiven


Praktische info:


Max aantal deelneemsters: 24

Prijs: €530 (2-persoonskamer met gedeelde badkamer)

€570 (1-persoonskamer met gedeelde of eigen badkamer)

==> early bird! €500 (2-persoons) en €540 (1-persoons) - tot en met 21 juli '24

*betaling in termijnen mogelijk

Inclusief: 2 overnachtingen, 3 biologische maaltijden per dag, koffie-pauzes, 1 rebirthing sessie, alle geleide workshops met begeleiding van 3 ervaren coaches, vrij gebruik van infrarood sauna, alle andere faciliteiten en het natuurdomein van 16 ha.

TIP: neem maandag vrij op je werk. Het (XL) weekend is ontspannend, maar ook transformerend. Geen must, maar een dag inplannen om het allemaal wat te verteren was iets dat deelneemsters uit de vorige editie fijn vonden!


Indien het prijskaartje een probleem is voor jou, maar je voelt met hart en ziel dat je wil deelnemen, contacteer ons dan. Betaling in termijnen is mogelijk. Neem gerust contact op.

Inschrijven via mail: fvankelst@gmail.com


Om meer te lezen over wat deelneemsters over het H.e.T.-weekend voor vrouwen in het verleden vonden - neem een kijkje op IG of facebook - feniks.cirkel204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page